Könyvesbolthét

IMG_6971

Az elmúlt három hétben elfoglalt voltam. Ez az első teljes napom otthon október 22-e óta. Nem lesz nekem egy egész hétvég december 29-ig, mivel lesz szombat munkanap (még kettő 2018-ben) vagy utazás Budapestre. De szinte minden a jó dolgok miatt van. Még a szombat munkanap is, amit nem teszem, valami jóat tartalmaz, nemcsak azért, mert viszonylag nyugodt és rövid, hanem mert van valami érdekes és teremtő az ellenszenvben. (Ez nem igazolja ezeket a dolgokat; csak adja nekem egy módot rájuk nézni. Örülök, hogy 2019-ben kevesebb “szombati munkanap” lesz.)

Beszélve a tetszésekről és nemtetszésekről, szeretem a könyvesboltban tölteni időt, különösen azért, mert lehet találni érdekes könyveket, unalmas könyveket, vicces könyveket, szomorú könyveket, bonyolult könyveket, könyveket, amelyeket most akarsz olvasni, könyveket, amelyeket később meg akarsz olvasni, és könyveket, amelyeket soha nem akarsz olvasni. És ha az bolti eladó lehetővé teszi számodra időt, sok szöget találsz, és néha követed az egyiket egy könyvbe, és rövid időre elfelejted az időt.

IMG_6990

Az elmúlt hétben négy könyvesboltba jártam: a boltba Libri (amely jó könyveket kínál, de kevésebb hívogató hely nekem, mint a többiek); a Szkítia-Avantgard könyvesbolt és antikváriumba, amely a könyvemet tartja (ez a kedvenc könyvesboltom Szolnokon — a Bedő Antikváriumát is szeretem, nemcsak a könyvekért, hanem a zenéért is); a budapesti boltba Massolit Books, ahol egy hét múlva lesz a könyvem bemutatója, és a budapesti Írók Boltjába, ahol felmásztam egy létrát, és ahol, ha belenézel az ablakon, láthatod az Eső irodalmi lapot. Volt egy ötödik is, nem könyvesbolt, hanem közvetlenül a Fekete Vince költőtől könyvesvásárlás: a könyvbemutatója Varga Katalin Gimnáziumban után, megvettem az új verskönyvet, Szárnyvonal. Ez az elmúlt hét csak egy törtrésze, de gazdag a törtrész.

IMG_6995

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s