5. pici történet: A mindentudó narrátor

IMG_9459

Egyszer volt, hol nem volt, volt egy kis gyerek, aki egyedül sétált a Margit-szigeten keresztül. Egy ember megkérdezte tőle, “Hol vannak a szüleid?” De a baj, hogy ez a kis gyerek még nem tudott beszélni. Scerencsére a szülei ott voltak, csak öt méterrel elötte, és azt válaszolták, hogy minden rendben van. Mindenki elbúcsúzott és elfelejtette…

…kivéve egy padon ülő kislányt, akinek nagy törekvéseik voltak. Nagy álma az volt, hogy mindentudó narrátor legyen. Hallott mindentudó narrátorokról az irodalmi órában, és úgy döntött, hogy ez a jövőbeli karrierje. A gyakorlás kedvéért elment a Margit-szigetre, és mindent leírt, amit hallott és látott.

Sok évvel később megvalósította álmát. Mindentudó (és csodálatos) narrátorrá lett. De túl sok története volt, és senkinek nem lehet mindentudó, ha telis-tele van. Egy nap, amikor véletlenül találkoztunk az egyik régi pesti malomban, adta nekem ez a kis mese rövidebb változatát. Mivel nem mindentudó vagyok, mondtam, mit tudok, és itt fejezem be a történetet. Ja, még egy dolog: A mindentudó narrátor szerint a volt kisgyermek most építész.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s