Változás az életemben: a magyar betűk

IMG_1367

A koronavírus-járvány alatt, az egyik legfontosabb felelősségem a magyar nyelv folyamatos gyakorlása, mivel most otthon kell dolgoznom és azért ritkán beszélek magyarul. Sőt az online tanítási nap után különösen elfáradtam, tehát különös szorgalomra van szükségem, hogy gyakoroljak. De pontosan azért fontos. Egy nyelv könnyen tűnik el. Eddig volt extra kényelmetlenség: a billentyűzetem angolul el volt rendezve, tehát amikor csak magyarul akartam írni, lemásoltam és beillesztettem azokat a betűket, amelyek nem léteznek angolul (á, é, ö, ü. ó, ő, ű, í). A Word-ben egy kicsit egyszerűbb volt, mert lehetett beírni néhány speciális betűt. És igazán máshol is lehetett írni őket Alt-kódokkal, de bonyolult volt. Mindenesetre egy egyszerű e-mail írása könnyen óráig tarthatott el, nem a nyelv, hanem a betűk miatt. A múltban, amikor nagyon lassan írtam magyarul, ez nem volt baj, de majd rájöttem, hogy készen állok a változásra. És néhány perc alatt megváltoztattam a billentyűzet elrendezését.

Tehát a világ megnyílt a laptopomban. Írhatok az örömről, a fűről, egy óriási teknősről, az erdőgazdálkodásról, az újdonságról és ókorról, a vonatokról, amelyeket régen épphogy elértem, a kerékpárhelyjegyekről, a tavaszi színváltozásról, a kíváncsiságról, a folyók madarairól, és a pörgettyűkről is.

2 thoughts on “Változás az életemben: a magyar betűk

  1. Egy két ezer forint egy magyar nyelvű billentyűzet, a laptopra is rá lehet dugni, (persze átállítva a kiosztást a vindózban) úgy sokkal könnyebb lesz! Jól beszélsz/írsz magyarul, gratula! 🙂

    Liked by 1 person

    1. Köszönöm szépen a kedves szavait! A billentyűzettel kapcsolatban egyetértek, az jó ötlet lenne, csak azt tervezem, hogy előbb-utóbb magyar laptopot vásárolom, és már hozzászoktam a a mostani laptopom magyar billentyűzetkiosztásához. Sokkal egyszerűbb, mint korábban, amikor még nem tudtam, hogy a billentyűzetkiosztás váltható.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s