Bringázás Tiszafüredre

unnamed6
Tegnap bringáztam Szolnokról Tiszafüredre. Nem nehéz volt, de utána tényleg fáradt voltam. Indultam 6:45-kor, de néhány perccel később rájöttem, hogy szükségem lesz a maskra, mivel visszatérek vonattal (és valószínűleg bemegyek egy boltba is). Akkor visszamentem haza, elvettem a maszkot, és újra indultam (körülbelül 7:00-kor). Az időjárás szép és hűvös volt, tökéletes az utazáshoz.

Az első rész ismerős volt, mert már háromszor bicikliztem Nagykörűre és egyszer Tiszasülyre is. De ezúttal a virágzás teljes volt, és a Nagykörűi cseresznyefák bővelkedtek gyümölcsökkel.

unnamed5
Szeretem látni Racka juhokat, és ott legeltek, szokott módon.
IMG_1989
Tiszasüly után, az út majdem sötét volt a vastag lombozat miatt, viszont így kellemes volt. Kisköre előtt kerékpárút véget ért, és nem azonnal találtam a folytatást. De végül találtam meg, és kerékpároztam sokan másokkal a Tisza-tó mellett.
unnamed2

Megérkeztem Abádszalókra (ahol született Jenei Gyula, egyébként), és kikukucskáltam a városba. (Megtanultam a szót a blogSzolnok-tól.)

IMG_2016

De hamarosan tovább mentem, nem a tó mellett, hanem a városokon (Tiszaderzsen, Tiszaszőlősön) keresztül. Végre érkeztem meg Tiszafüredre, és vettem egy fagylaltot a Korona Cukrászdában, az egyik legfinomabbat, amelyet kóstoltam az életemben. Onnan indultam a vasútállomásra és visszatértem vonattal Szolnokra.

IMG_2022

Igen, tudom, sok látnivaló van Tiszafüreden, de ez könnyebb lesz, ha ott maradok éjszaka. Most már tudom, hogy három nap alatt lehet kerékpározni Sárospatakra. Az első napon Szolnoktól Tiszafüredre fogok menni, aztán a második napon Tiszafüredtől Tokajig, végül Tokajtól Sárospatakig. Két napon belül ezt meg is lehet tenni, de a három nap időt hagy a felfedezésre.

Az utazás gyöngyörú és békés volt. Köszönöm André Zsoltnak, a Sprint Kerékpárbolt tulajdonosa, aki pénteken töltötte meg a bringa gumijait.

bike map

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s