Köszönjük a banketteket!

IMG_2296
Nagyon örülök, hogy néhány Varga 12. osztály bankettet tartott. A bankett egy különleges hagyomány Magyorországon. Így a végzős diákók informálisan ünneplik a középiskolás befejezését és a felnőttkor felé történő áttérését. Ez az ünneplés egy étteremben (vagy hasonló helyen) zajlik, és a tanárokat meghívják. Esznek (ízletes ételeket), isznek és beszélgetnek. A hangulat barátságos, lelkes és tiszteletteljes, és az ünneplés órákig folytatódik. A tanárok a fiatalok előtt indulnak, de általában hosszú ideig maradnak.

IMG_2413

Ebben az évben a banketteknek még több jelentése volt, mivel a járvány miatt nem volt sem ballagás, sem szerenád. Kis ünnepségeink voltak, amikor az okleveleket átadták, de ennyi volt. Lesz hivatalos ünneplés szeptember elején, de az nem teljesen ugyanaz, mint egy négyévvégi búcsúzás. Hálás vagyok, hogy össze tudtunk jönni a nyári szünet előtt. És köszönöm mindenkinek.

Itt mindhárom kép egy banketthez kapcsolódik. Az első két képet elkészítettem két bankett felé úton, a harmadikat pedig az ablakból a harmadik banketten.

tisza

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s